Hvad skal der ske med lektiecaféen

Hvad skal der ske med lektiecaféen?
Nu hvor skoleåret så småt er skudt i gang bliver det for alvor spændende at se hvordan kommunen/skolerne har tænkt sig at forvalte lektiecafé.

For selvfølgelig er der mulighed for at skabe en god lektiecafé, også hvis den på lidt længere sigt skulle blive obligatorisk. Dog kræver det, at der skal sættes store lærerressourcer af til den enkelte cafétime. Ellers ender det i ren varmestue for eleverne.

Det lader til at regeringspartierne, DF og Venstre forestiller sig at én lærer skal kunne varetage 22-28 elevers enkelte lektiebehov her og nu, uden hensyntagen til hvilke fag og niveau læreren normalt underviser på. Eller også skal der 4-5 lærere på alle klasser, så man sikrer sig at eleverne får den hjælp som den enkelte elev har brug for. Det bliver en meget dyr løsning. Måske ville det være bedre med to-lærersystem også i de ældre klasser? Eller lektiecafé til dem der ønsker det?

Jeg er selv lærer og underviser i engelsk og matematik. Jeg er ikke i stand til at give kvalificeret lektiehjælp i f.eks. biologi, hvor eleverne i 8. klasse bl.a. skal kunne forklare og beskrive kulstofs kredsløb i naturen og kende funktionen af ukønnet og kønnet formering på celle- og organismeniveau. Jeg tænker, at der er andre som ender i samme udfordring!

Borgmesteren har før yndet at sammenligne lærergerningen med hospitalsverdenen, hvor man jo ikke har forberedelse. Men det her svarer til at have ondt i halsen og så blive sendt til af sted til en knæoperation.

Min egen søn vil ikke få ret meget ud af obligatorisk lektielæsning, han vil bare få en endnu længere skoledag. Hvorefter vi som forældre, vil være nødt til at samle op på det han ikke nået – for han har brug for én-til-én lektiehjælp. Jeg er ganske sikker på, at han ikke er den eneste, der har det sådan.

Derfor synes jeg, at vi forældre skal holde fast i at lektielæsningen bør forblive vores ansvar og kæmpe for at den ikke bliver obligatorisk i skoletiden.

Venlig hilsen
Tina Hippe Hansen
Bekymret lærer og mor
Fortly 3b