Institutionsønsker er blår i øjnene på borgerne!

Kære Flemming Lunde Østergård Hansen

Min familie og jeg står endnu en gang overfor en tilbagevendende problematik i Rødovre kommunes pasningspolitik. Hvor skal mit barn passes, når vi er på arbejde?

Kommune giver mulighed for, at man som engageret forældre afgiver ønsker for, hvor ens børn skal bruge størstedelen af deres vågne timer. Det er jo som udgangspunkt dejligt og også en fornuftig måde at få forældre til tager ansvar for deres barns opvækst.
Men det er at stikke blår i øjnene på forældre, at bede dem om at afgive ønsker, når man fra forvaltningens side ikke arbejder proaktivt for at imødekomme forælderens ønsker.

Vi har selv ønsket fire forskellige institutioner og ikke fået en eneste af dem. Det samme gjorde sig gældende for to år siden, da vores vigtigste ønske var, at vores datter fik lov til at gå i en integreret institution. Heller ikke dengang blev vores ønsker tilgodeset. Jeg kan forstå på flere dagplejere og forældre, at det er den generelle opfattelse, at det er sådan man håndterer forældrenes ønsker i forvaltningen.

At vi siden blev glade for vores dagplejemor, som hver dag er med til gøre vores datter til et tillidsfuldt barn er jo bare skønt. Men frustrationen i forhold til ikke at blive hørt bliver ikke mindre.

Min pointe er, at jeg er klar over, at kommunen står over for et pasningsgarantisproblem. Dog forstår jeg ikke, at man opfordrer forældre til at afgive ønsker, når man fra kommunes side ingen intentioner har om at være lydhøre.

Mulighederne er mange for at hjælpe forældrene. Man kunne undgå mange frustrationer ved at ringe dem op og få en afklaring af problematikken. Evt. høre hvad der ligger til grund for forældreønskerne.
Man kunne lade børnene blive i dagplejetilbuddet til maj, hvor børnehavebørnene rykker i før-SFO. Man kunne vælge af forældre kunne vælge område – nord, syd eller midt.
Eller man kunne (knapt så flatterende) vælge at afskaffe muligheden for at ønske – når det alligevel bliver behandlet som et barnligt ønske til julemanden og ikke et seriøst afgivet forældreønske.
Håber at udvalgsformanden vil arbejde på de første forslag!

Venlig hilsen
Tina Hippe Hansen
En blandt mange frustrerede forældre